Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/12/2014

Όλες οι ειδήσεις που χαρακτηρίζονται ως Κύρια Θέματα.
Άβαταρ μέλους
VolosbeTeam
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18.12.2014 18:52
Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289

Website: www.poeppp.orge-mail: info@poeppp.org

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2014

AΠ-20141218-001604

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συνέντευξη τύπου της ΠΟΕΠΠΠ για ενημέρωση των Μ.Μ.Ε. και κατ’ επέκταση της κοινής γνώμης σχετικά με τα σχέδια της ΟΠΑΠ ΑΕ για τον τρόπο εγκατάστασης των 16.500 παιγνιομηχανημάτων VLT’s μέσω των πρακτορείων. Παρουσιάστηκαν οι θέσεις της ΠΟΕΠΠΠ στην βάση της λογικής, αλλά κυρίως της νομιμότητας καθώς και των συμβατικών υποχρεώσεων των δυο μερών που προκύπτουν από τη σύμβαση του 2009. Τονίστηκε η αδιαλλαξία της ΟΠΑΠ ΑΕ για ακόμα μια φορά, και στο θέμα των VLT’S, με συγκεκριμένες αναφορές, καθώς και της απαξίωσης από την εταιρία, στις προτάσεις της ΠΟΕΠΠΠ, αλλά και στις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ. Ενημερώθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι του τύπου, για την ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ενέργεια της ΟΠΑΠ ΑΕ να διαθέτει λαχεία στα SUPER MARKET και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και πάλι αντίθετα στα όσα προβλέπει η σύμβασή της με τους πράκτορες, εγκαινιάζοντας νέα ήθη και πρακτικές στην χώρα μας. Τονίστηκε μάλιστα από την ΠΟΕΠΠΠ ότι η Εποπτεύουσα Αρχή, που έχει οριστεί από το Κράτος ως υπεύθυνη να ελέγχει την ΟΠΑΠ ΑΕ ως προς την νομιμότητα των ενεργειών της και να διασφαλίζει το υπεύθυνο και περιοριστικό παιγνίδι στην χώρα μας, αν και ενημερωμένη από καιρό για τις προθέσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ ‘’ποιεί την νήσσα’’.

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ?????

Στην συνέχεια της ενημέρωσης, δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινήσεις επί των ερωτήσεων των δημοσιογράφων.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ ευχαριστεί τα έντυπα και τους δημοσιογράφους που παρευρεθήκαν.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ενώπιων της κας Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, συζητήθηκε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής επί της Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων κατά της ΟΠΑΠ ΑΕ που κατέθεσαν την προηγούμενη ημέρα 15/12/14 2.746 πράκτορες και η ΠΟΕΠΠΠ, με Πρόσθετες Παρεμβάσεις υπέρ τους και 20 Πρωτοβάθμιων Σωματείων από όλη την Ελλάδα για τα VLT’S. Εκτέθηκαν προφορικά οι θέσεις των δυο μερών, δηλ της ΠΟΕΠΠΠ και της ΟΠΑΠ ΑΕ σε μια διαδικασία που ήταν σύντομη. Τους πράκτορες εκπροσώπησαν νομικοί απ όλες σχεδόν τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας καθώς και η νομική υπηρεσία της ΠΟΕΠΠΠ. Η απόφαση για την προσωρινή διαταγή ανακοινώθηκε την επομένη ημέρα Τετάρτη και ήταν απορριπτική. Δικάσιμος της Αίτησης Ασφαλιστικών, ορίστηκε η 28/1/2015, οπότε και θα εκδικαστεί επί της ουσίας, με εξέταση μαρτύρων και καταθέσεις εγγράφων.

Η ΠΟΕΠΠΠ συστήνει στους συναδέλφους να μην πτοούνται από τις πιέσεις και τις απειλές που δέχονται στο θέμα των VLT’S. Η άρνηση μας στα σχέδια και τις αποφάσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ τους τελευταίους μήνες, έχουν να κάνουν με το δίκιο μας, το μέλλον μας, τις δουλειές μας, και την εκτέλεση νόμιμων και συμβατικών δικαιωμάτων μας.

Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι για να ανατρέψουμε τα σχέδια της ΟΠΑΠ ΑΕ να δημιουργήσει με «όχημα» τα VLT’s το «νέο δίκτυο πρακτόρων», όπως πολλές φορές είπαν οι δικηγόροι της στην Πρόεδρο του Δικαστηρίου, ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν, μιλώντας για παλιό και νέο δίκτυο!!!

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ. ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον επόμενο καιρό, την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα σχέδια της ΟΠΑΠ Α.Ε, την συμπεριφορά, την νοοτροπία, και τις πρακτικές της, που έχουν επίδραση όχι μόνο στους πράκτορες αλλά και σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας άμεσα η έμμεσα, στο όνομα του κέρδους και της επιβολής. Έχουμε μάθει στα δύσκολα, και είναι σίγουρο ότι ενωμένοι μπορούμε επιτύχουμε πολλά. Στην δικαστική μάχη της 28/1/15 με οργάνωση, συσπείρωση και μαχητικότητα θα είμαστε έτοιμοι για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και το μέλλον μας.

Ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

ΠΕΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Απάντηση με παράθεση

Επιστροφή στο Αρχείο Κύριων Θεμάτων

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες

cron