ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΠΠΠ 21/1/2015

Όλες οι ειδήσεις που χαρακτηρίζονται ως Κύρια Θέματα.
Άβαταρ μέλους
VolosbeTeam
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21.01.2015 12:49
Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

Web site: www.poeppp.org e-mail: info@poeppp.org

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2015

AΠ-20150121-000067

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

Συνάδελφοι,

Η ΠΟΕΠΠΠ έλαβε επιστολή με ημερομηνία 12/1/2015 από την ΟΠΑΠ ΑΕ που υπογράφει ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Kamil Ziegler με την οποία μας ενημερώνει ότι για το έτος 2015 δεν θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση, προς την Ομοσπονδία, ύψους των 150.000 ευρώ «(δηλαδή 3€ μηνιαίως για κάθε συνεργάτη πράκτορα!!!!!) που χορηγούσε κάθε χρόνο η ΟΠΑΠ ΑΕ. Μια χορηγία που δινόταν στην ΠΟΕΠΠΠ στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και των αμοιβαίων στόχων ΟΠΑΠ-Πρακτόρων για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων της.

Σύμφωνα με την επιστολή η ΟΠΑΠ ΑΕ , << θα προβαίνει σε οικονομική ενίσχυση της ΠΟΕΠΠΠ όταν κρίνει, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια ότι συντρέχουν λόγοι ή συνθήκες που δικαιολογούν σχετική ενίσχυση από την ΟΠΑΠ ΑΕ προς όφελος τελικά των πρακτόρων μας. Για το 2015 ειδικότερα δεν διαβλέπουμε λόγους ούτε μας έχετε γνωρίσει σχετικές περιστάσεις - συνθήκες που να χρήζουν οικονομικής ενίσχυσης από την ΟΠΑΠ ΑΕ.>>

Πρέπει να αναφέρουμε , ότι αυτή η ενίσχυση, η οποία υπήρχε κάθε χρόνο προς τους πράκτορες , από συστάσεως της Ομοσπονδίας, δόθηκε το 2014 από την ίδια διοίκηση του κ. Ziegler, ενώ υπήρξε και σχετικό αίτημα από την ΠΟΕΠΠΠ, πρόσφατα.

Επί της ουσίας, από την απάντηση του κ. Ziegler διαφαίνεται το σκληρό πρόσωπο της νέας διοίκησης της εταιρίας, με το εγώ κρίνω και αποφασίζω, μια πρακτική που δεν μας είναι άγνωστη τον τελευταίο καιρό, ακόμα και σε θέματα συνεργασίας με τους πράκτορες, πόσο μάλλον τώρα που πρόκειται για θέμα οικονομικής παροχής. Επίσης είναι ολοφάνερη η προσπάθεια του κ. Ziegler να διαχωρίσει τα συμφέροντα, και το όφελος των πρακτόρων από την ΠΟΕΠΠΠ και να πετύχει τη διάσπαση του κλάδου, πράγμα που κάνει συστηματικά και επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα. Κατά τον Πρόεδρο της ΟΠΑΠ ΑΕ, η λειτουργία και κατ΄ επέκταση η ύπαρξη της ΠΟΕΠΠΠ, του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου των πρακτόρων , η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη και μάλιστα πρόσφατα , δεν είναι προς όφελος των πρακτόρων!!!!!. Νέες αντιλήψεις και πρακτικές από την νέα ηγεσία της ΟΠΑΠ ΑΕ, που πρέπει όλοι οι πράκτορες να τις λάβουν υπ’ όψιν τους , σε συνδυασμό και με προηγούμενα γεγονότα. Και όλα αυτά προφανώς, γιατί η σημερινή διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ δεν υποκύπτει στις μονομερείς αποφάσεις και τα ‘’θέλω’’ της ΟΠΑΠ ΑΕ. Δεν είναι «καλά παιδιά» δηλαδή. Μόνο που το εκάστοτε Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ εκλέγεται από τους πράκτορες και δεν διορίζεται από την ΟΠΑΠ ΑΕ για να πηγαίνει με τα νερά της. Και θα είναι οι πράκτορες αυτοί που θα το κρίνουν για ό,τι κάνει. Θετικό η αρνητικό

Όσο για οικονομική ενίσχυση προς πράκτορες και πότε συντρέχουν λόγοι ή συνθήκες, γενικά, ας μην κάνει λόγο ο ΟΠΑΠ, τουλάχιστον σ’ εμάς που γνωρίζουμε. Όταν ζητήθηκε για συναδέλφους, με σοβαρά ιατρικά προβλήματα ή δύσκολες εγχειρήσεις, οικονομική βοήθεια, η ευαισθησίας της διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ προς συνεργάτες πράκτορες ήταν μηδενική. Η άρνηση ήταν απόλυτη.

Συνάδελφοι

Εδώ μερικούς μήνες βιώνουμε το πραγματικό πρόσωπο του ιδιώτη ΟΠΑΠ. Το έχουμε δει σε αρκετές περιπτώσεις. Από τα λαχεία και τα Σκρατς μέχρι το Ιντερνέτ και τα φρουτάκια. Δεν μας ξενίζει λοιπόν η αντιμετώπιση του και στο θέμα της οικονομικής ενίσχυσης. Αλήθεια είναι, ότι η οικονομική αυτή ενίσχυση ήταν σημαντική για την λειτουργία της ΠΟΕΠΠΠ. Ειδικά τους τελευταίους μήνες, που λόγω των εντάσεων μας με τον ΟΠΑΠ έχουμε αυξημένα έξοδα (συχνότερα Δ.Σ. και συνελεύσεις , πληρωμές οικονομικών και νομικών σύμβουλων, δικαστικά έξοδα και αγωγές). Περισσότερο όμως σημαντική, από οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση, είναι η προάσπιση των συμφερόντων των πρακτόρων, χωρίς εξαρτήσεις, και δεσμεύσεις από οποιονδήποτε. Όλα λοιπόν έχουν ένα κόστος. Και η προσπάθεια της ΟΠΑΠ ΑΕ να απαξιώσει την ΠΟΕΠΠΠ έχει σκοπό να αποδυναμώσει την αντίσταση μας στα σχέδια τους. Και φυσικά περιμένουμε και στο μέλλον κι΄ άλλες τέτοιες ενέργειες απαξίωσης αλλά και παράκαμψης της Ομοσπονδίας.

Συνάδελφοι

Μόνο όλοι μαζί, μέσα από τα σωματεία και την ΠΟΕΠΠΠ μπορούμε να προστατέψουμε τις επιχειρήσεις μας. Μόνο όλοι μαζί συντεταγμένα και με δυνατή συνδικαλιστική εκπροσώπηση θα μπορούμε αντιμετωπίσουμε τα σχέδια του ΟΠΑΠ για συρρίκνωση του υπάρχοντος δικτύου πρακτορείων και την δημιουργία νέου όπως διατείνεται σε κάθε ευκαιρία. Η οικονομική αυτοδυναμία του ανώτερου συνδικαλιστικού μας οργάνου είναι αυτοσκοπός. Έτσι τα χρήματα από την οικονομική ενίσχυση του ΟΠΑΠ που δεν θα λαβαίνουμε τώρα πια, πρέπει να βρούμε τρόπους να τα αντικαταστήσουμε στα ταμεία της Ομοσπονδίας ,για να μπορεί να λειτουργεί και να ενεργεί σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων προς το συμφέρον των πρακτόρων, και όχι με ότι αποφασίζει η ΟΠΑΠ ΑΕ για το δικό της συμφέρον.

Συνάδελφοι,

Από τα σωματεία, και τους πράκτορες ατομικά, ζητάμε την βοήθεια τους, για να βρούμε τρόπους να έχουμε τα νέα έσοδα , που αναφέραμε παραπάνω .Έτσι κι αλλιώς την λύση πρέπει να την βρούμε εμείς οι πράκτορες . Είμαστε ανοικτοί σε ιδέες και προτάσεις . Οποιαδήποτε πρόταση μπορεί να μας φανεί χρήσιμη, για το σκοπό αυτό. Μη διστάσετε επικοινωνήσετε με τα μέλη του Δ.Σ. για αυτό τον λόγο. Είναι ζήτημα επιβίωσης του κλάδου.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ,

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΑΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΠΟΕΠΠΠ) ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΕΚΛΕΞΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ

ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΑΕ ΟΤΙ Η ΠΟΕΠΠΠ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Για το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ

Ο Γενικός Γραμματέας Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Λυριστής Κυριάκος Τοπτσίδης
Απάντηση με παράθεση

Επιστροφή στο Αρχείο Κύριων Θεμάτων

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες

cron