Απόσπασμα καλωσορίσματος του κ. Σπανουδάκη στην Κρήτη

Όλες οι ειδήσεις που χαρακτηρίζονται ως Κύρια Θέματα.
Άβαταρ μέλους
VolosbeTeam
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11.11.2010 20:38
Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε της ΟΠΑΠ Α.Ε., σας καλωσορίζουμε στο νησί μας.

Η Κρήτη έχει δεσμευτεί, απέναντι σας, να σας τιμήσει με την πατροπαράδοτη φιλοξενία μας και θα κρατήσουμε τον λόγο μας. Η σημερινή συγκέντρωση θα διεξαχθεί χωρίς εντάσεις και στείρες αντιπαραθέσεις. Όμως η Κρήτη έχει δεσμευτεί και για κάτι άλλο, στα μάτια 5.000 συναδέλφων από όλη την Ελλάδα. Πως θα είναι πάντα ανυποχώρητος μπροστάρης, στους αγώνες που ξεκινούν την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου. Ούτε και από αυτό μπορούμε να κάνουμε πίσω. Γι’ αυτό και αρχίζουμε αμέσως τις ερωτήσεις μας. Γνωρίζουμε από τα ΜΜΕ τη θέση σας, πως η απεργία μας θίγει αποκλειστικά την ΟΠΑΠ, ενώ τα κύρια αιτήματα μας μπορεί να τα λύσει μόνο η Πολιτεία.

Πρώτον, σας απαντάμε ότι για μας πάντα η ΟΠΑΠ θα είναι το ίδιο το Δημόσιο. Αν εσείς προσωπικά λογοδοτείτε στους διεθνείς μετόχους σας, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά πως κλείνοντας τις κάνουλες των εσόδων της ΟΠΑΠ, στερούμε κατευθείαν από το Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Κι αυτό ακριβώς είμαστε πανέτοιμοι να κάνουμε,όχι μόνο την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, αλλά και για όσα καιρό χρειαστεί, μέχρι να λυθούν ΟΛΑ τα δίκαια αιτήματα μας. Άλλωστε ήταν η ίδια η Κρήτη που με απόφαση της ώθησε την ΠΟΕΠΠΠ να ξεκινήσει επιτέλους τον δυναμικό αγώνα. Έστω και σε ένα από τα αιτήματα μας αν υποχωρήσουμε, τότε γνωρίζουμε πολύ καλά πως δε θα υπάρξει αύριο για τα πρακτορεία μας. Αν τώρα εσείς μας πείτε πως δεν έχετε καμιά αρμοδιότητα να δεσμευτείτε για θέματα που αφορούν καθαρά την Πολιτεία, όπως το φορολογικό και το ίντερνετ και τα φρουτάκια, τότε κι εμείς θα σας απαντήσουμε, πως ΚΑΚΩΣ, τότε, δεσμευτήκατε τόσο στη Γ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ φέτος τον Μάρτιο όσο κυρίως στο Δελτίο Τύπου της ΟΠΑΠ την παραμονή της έναρξης των απεργιών μας στο Μουντιάλ.

Σας θυμίζουμε πως ακριβώς αυτό το Δελτίο Τύπου ήταν η κύρια αιτία αναστολής τότε των κινητοποιήσεων μας. Λέγατε εκεί:

«Τόσο η Διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε,, όσο και η ηγεσία της Ομοσπονδίας ενημερώθηκαν αρμοδίως ότι το υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού, θα επικυρώσει με το αμέσως επόμενο νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει στη Βουλή προς ψήφιση, τις ατομικές συμβάσεις πρακτόρευσης που έχουν υπογράψει οι πράκτορες με την ΟΠΑΠ Α.Ε.«. Ως σήμερα έχουν περάσει ακριβώς 20 εβδομάδες και αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί. Αν λοιπόν τότε σας παραπλάνησαν και Σας, πως μπορούμε εμείς τώρα να εμπιστευτούμε τις όποιες σημερινές «διαβεβαιώσεις» σας. Κανονικά θα έπρεπε στην απεργία μας να βρισκόσασταν κι εσείς μπροστά – μπροστά. Μας γέλασαν και τους δύο. Και μια που ξεκίνησα με το θέμα των Συμβάσεων, ας μπουν oι πρώτες ερωτήσεις. Οι Συμβάσεις έχουν υπογραφεί από την ΟΠΑΠ Α.Ε. Η ΟΠΑΠ με βάση τη σύμβαση έκλεισε προχθές 28 Οκτωβρίου το μηχανογραφικό. Δίνει αμοιβή στους κεντρικούς. Αφαίρεσε πρόσφατα εκατοντάδες άδειες από αφερέγγυους πράκτορες. Αλλά ταυτόχρονα αρνείται να εκτελέσει υποχρεώσεις της, που σαφώς προβλέπονται στη σύμβαση μας.

1) Γιατί δεν μας καταβάλλετε το 35% του ΟΤΕ, αναδρομικά από πέρυσι; Αν μερικοί συνάδελφοι δεν κατάθεσαν τις εξουσιοδοτήσεις τους για τον ΟΤΕ, αυτοί ας καθυστερήσουν να πάρουν και τα αναδρομικά. Οι υπόλοιποι γιατί δεν τα παίρνουμε; Και πότε επιτέλους θα εφαρμοστεί η εξαγγελία σας ότι θα μειωθούν τα τιμολόγια του ΟΤΕ; Κι αυτό νομοθετική ρύθμιση χρειάζεται;

2) Δεκάδες συνάδελφοι που είτε έχουν περάσει την ηλικία συνταξιοδότησης και δεν έχουν παιδιά, είτε για άλλους προσωπικούς λόγους θέλουν να φύγουν από επάγγελμα, περιμένουν να μεταβιβάσουν τις άδειες τους. Πότε θα συνεδρίασε! επιτέλους αυτή η επιτροπή;

3) Σύμφωνα με τη σύμβαση, όλοι οι πράκτορες αντιμετωπίζονται ισότιμα. Όλοι είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν την ίδια σύμβαση και σε όλους απαγορεύεται να λειτουργούν υποκαταστήματα. Εσείς ο ίδιος είχατε πει τον Μάρτιο, πως αν η Λότταρυ δεν υπογράψει την νέα σύμβαση τότε αμέσως θα κλείσουν οι μηχανές τους. Τι έγινε τελικά; Υπόγραψαν τη σύμβαση ή ισχύει ακόμη η δική τους, που τους επιτρέπει να ανοίξουν ακόμη 15 πρακτορεία; Και πως λειτουργούν με υποκαταστήματα;

4) Σύμφωνα με τη σύμβαση, για να ανοίξει ένα νέο πρακτορείο όπου η εταιρία έχει αντικειμενική ανάγκη, πρέπει η ΟΠΑΠ πρώτα να απευθυνθεί, κατά σειρά προτεραιότητας, στους ήδη υπάρχοντες πράκτορες ή νέους υποψηφίους. Πως λοιπόν η ΟΠΑΠ άνοιξε και δεύτερο πρακτορείο στο Ελ. Βενιζέλος αλλά και θέλει να λειτουργήσει και το πρακτορείο στην Έκθεση Θεσσαλονίκης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στην ΟΠΑΠ να ιδρύει υποκαταστήματα; Τι χρειάζεται η Νομοθετική Ρύθμιση για να εφαρμοστούν όλα αυτά; Να αναγκαστεί η Κυβέρνηση να πάει αμέσως στη Βουλή την Νομοθετική Ρύθμιση, αλλά σε κάθε περίπτωση ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΟΠΑΠ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ. Αυτό είναι το πρώτο αίτημα της Απεργίας μας.

5) Σύμφωνα με τη σύμβαση, το μοναδικό Φυσικό δίκτυο της ΟΠΑΠ θα είναι για πάντα μόνο τα δικά μας πρακτορεία. Και για τα σημερινά παιχνίδια αλλά και για όλα τα μελλοντικά. Πως λοιπόν διαρρέουν από την ΟΠΑΠ στα ΜΜΕ οι πληροφορίες ότι θα πάρει τα φρουτάκια η ΟΠΑΠ και θα τα μοιράσει δεξιά και αριστερά; Να δεσμευτείτε σήμερα εδώ μέσα πως τα φρουτάκια που θα πάρει η ΟΠΑΠ, θα τα δώσει ΜΟΝΟ στα πρακτορεία μας. Και αν η Κυβέρνηση δώσει και άλλες άδειες, εκτός ΟΠΑΠ, τότε να δεσμευτείτε πως θα αγωνιστείτε μαζί μας στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια, για να εφαρμοστεί η σύμβαση ΟΠΑΠ και Δημοσίου, σύμφωνα με την οποία ΟΛΑ τα μελλοντικά τυχερά παιχνίδια, χορηγούνται μόνο στην ΟΠΑΠ και μόνο η ΟΠΑΠ, αν δεν τα θέλει, μπορεί να τα αρνηθεί. Σας το ξεκαθαρίζουμε: ΜΟΝΟ Η ΟΠΑΠ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΜΑΣ. Αυτό είναι το δεύτερο αίτημα της Απεργίας μας.

6) Σύμφωνα με τη σύμβαση ΟΠΑΠ και Δημοσίου, ΟΛΑ τα παιχνίδια αθλητικού περιεχομένου, με όποιον τρόπο κι αν διεξάγονται αυτά, (με ίντερνετ ή πρακτορεία), χορηγούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ΟΠΑΠ.

7) Σύμφωνα με τη σύμβαση τη δική μας με την ΟΠΑΠ, ΟΛΑ τα παιχνίδια που περιγράφονται στο παράρτημα 1, άρα και τα Αθλητικά Στοιχήματα, διεξάγονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσα από τα πρακτορεία μας. Έτσι λοιπόν: ΚΑΜΙΑ ΑΔΕίΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΠΑΠ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ. Αυτή είναι η τρίτη απαίτηση της Απεργίας μας.

8 ) Στο Δελτίο Τύπου της ΟΠΑΠ που εκδώσατε τον Ιούνιο, αναφέρατε: «Η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει αναλάβει δέσμευση για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής προσφοράς ασφάλισης των πρακτορείων της. Μετά από έρευνα αγοράς σε πολύ σύντομο χρόνο θα προτείνει την καταλληλότερη και οικονομικότερη λύση«. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Θρηνούμε θύματα κι εσείς δεν κάνετε τίποτε. Απαιτούμε: ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ Η ΟΠΑΠ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ 100% ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΑ. Αυτό είναι και το τέταρτο αίτημα της απεργίας μας.

9) Επίσης σε εκείνο το Δελτίο Τύπου λέγατε: «Ως προς τα υφιστάμενα παιχνίδια, στόχευση της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι η συνεχής ενίσχυση και βελτίωση τους, ώστε αυτά να καθίστανται διαρκώς ελκυστικότερα και ανταγωνιστικότερα και αυτό το απέδειξε με το κουπόνι του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες, κάτι που θα εξακολουθήσει να κάνει στο αμέσως επόμενο διάστημα«. Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε της ΟΠΑΠ με τα χάλια του Πάμε Στοίχημα όπως το κατάντησαν τα στελέχη σας τα πρακτορεία ΠΕΙΝΟΥΝ. Αυτό είναι το πέμπτο αίτημα μας. ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. Και πάμε στο κυριότερο:

Γνωρίζετε ότι πληρώνουμε πολύ περισσότερα από το μέσο όρο όλων των επαγγελματικών κατηγοριών (δικηγόρων, ιατρών, κτλ) καθώς είμαστε ο μοναδικός κλάδος που δεν φοροδιαφεύγει και τα έσοδα μας είναι βεβαιωμένα κατά 100%. Είμαστε στην ίδια κατηγορία με μισθωτούς και συνταξιούχους. Θα μπουν βιβλία εσόδων-εξόδων και στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους;;;;;

Να τροποποιηθεί το φορολογικό νομοσχέδιο και να συμπληρωθεί ως εξής: «Όλοι οι επαγγελματίες φορολογούνται με Βιβλία – Εσόδων εξόδων, ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙ0ΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 100% ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ή ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ». Αυτό είναι το έκτο αίτημα της Απεργίας μας, με τη διαφορά πως από αυτό το αίτημα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ Αυτό το μήνυμα να πάτε στην Κυβέρνηση κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε της ΟΠΑΠ και να τους πείτε πως τους το στέλνει η Κρήτη.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να απεργήσουμε ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!

Αυτά μεταξύ άλλων ειπώθηκαν στην συνάντηση με τον κ.Σπανουδάκη και παρά τις αόριστες υποσχέσεις του, βρήκε <<συμμάχους>> μια ομάδα, δημιούργημα της ΟΠΑΠ Α.Ε μοναδικό στην Ελλάδα, στον νόμο Ηρακλείου για να ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. Ανάλογο έγγραφο εδόθη στον κ. Σπανουδάκη με αίτημα να μας απαντήσει εγγράφως.
Απάντηση με παράθεση

Επιστροφή στο Αρχείο Κύριων Θεμάτων

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες

cron