Δελτίο Τύπου ΠΟΕΠΠΠ 25/7

Όλες οι ειδήσεις που χαρακτηρίζονται ως Κύρια Θέματα.
Άβαταρ μέλους
VolosbeTeam
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25.07.2011 14:56
Εικόνα

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.
ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5245379 - FAX: 210 5229289
Web site: http://www.poeppp.org e-mail: prpoeppp@otenet.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Ιουλίου 2011

Τη Τετάρτη 20/7/2011 πραγματοποιήθηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο.
Τα επείγοντα θέματα για συζήτηση ήταν το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια και ο κανονισμός λειτουργίας πρακτορείων (ΚΥΑ).
Ανοίγοντας την συνεδρίαση ο Πρόεδρος κ. Τοπτσίδης μας έκανε γνωστό ότι δυο ώρες πριν το Δ.Σ έφτασε στην Ομοσπονδία πρόσκληση να παραστεί ως εκπρόσωπος στο ΚΤΕ Οικονομικών της Βουλής για να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου των τυχερών παιγνίων. Παρόλο που το συμβούλιο δεν έγινε για τα επείγοντα τα οποία συνεκλήθη λόγω της ξαφνικής πρόσκλησης του κλάδου στην Βουλή, συζητήθηκαν επιμέρους θέματα.

Οδοιπορικά: Αποφασίστηκε για την ενδυνάμωση του ταμείου και λόγω της οικονομικής κρίσης να περικοπούν τα έξοδα των μελών του Δ.Σ ανά συμβούλιο.

Ενιαία Εταιρική Εικόνα: Συζητήθηκαν θέματα και χρονοδιάγραμμα της εταιρικής εικόνας και την σημαντική λεπτομέρεια που αναδείχθηκε σχετικά με το κλιμάκιο καταγραφής και αξιολόγησης ζημιών που πιθανόν προκληθούν από τα συνεργεία ώστε να υπάρχει σχετική αποζημίωση
Επίσης αποφασίστηκε να πιέσουμε την ΟΠΑΠ Υπηρεσιών ώστε να διαθέσει με τον καλύτερο τρόπο μέχρι και το τελευταίο ευρώ των παρακρατηθέντων χρημάτων για την αναβάθμιση των πρακτορείων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ μαζί με το νομικό μας σύμβουλο παραβρέθηκαν στη Βουλή στο ΚΤΕ Οικονομικών κατόπιν πρόσκλησης για να παρουσιάσουν τις θέσεις μας για το Νομοσχέδιο περί Ρύθμισης των τυχερών παιγνίων.
Η ομιλία και οι τοποθετήσεις του Προέδρου της ΠΟΕΠΠΠ, Κ. Τοπτσίδη, κατά κοινή ομολογία όσων παρευρέθηκαν και των βουλευτών του ΚΤΕ από όλα τα κόμματα ήταν καταλυτική. Απαντήθηκαν με σαφήνεια όλες οι ερωτήσεις και καλύφθηκαν όλες οι απορίες. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του κλάδου αλλά και της Ελληνικής κοινωνίας, έκανε προτάσεις για το μονοπώλιο, τα τυχερά παιχνίδια, το παράνομο διαδικτυακό στοιχηματισμό, τα τεχνικά παιχνίδια, αλλά αναφέρθηκε και στη σύβαση ΟΠΑΠ Α.Ε- κράτους και στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν. Τους έκανε γνωστό και τους ξεκαθάρισε ότι όποιος παρεκκλίνει από την σύμβαση κράτους ΟΠΑΠ Α.Ε, -όποιος δηλαδή επιχειρήσει να δώσει το στοίχημα εκτός της ΟΠΑΠ- θα μας βρει αντιμέτωπους και θα διωχθούν νομικά πληρώνοντας εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις.

Μέχρι το τέλος της συνάντησης όλοι οι συμμετέχοντες βουλευτές έδειξαν να καταλαβαίνουν το δίκαιο των αιτημάτων μας. Ελπίζουμε και περιμένουμε να δείξουν την ίδια αντίδραση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.
Οι συναντήσεις, για νομοσχέδιο τυχερών παιγνίων, φορολογικό, συμβάσεις, θα συνεχιστούν μέχρι την τελική δικαίωση των θέσεών μας.
Οι εξελίξεις καθημερινά είναι ραγδαίες και η ΠΟΕΠΠΠ δίνει την μάχη της σε όλα τα μέτωπα.
Συνάδελφοι, έχοντας δείξει τη δύναμη μας στο παρελθόν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε μάχη που θα χρειαστεί να δώσουμε .

O ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ
Απάντηση με παράθεση

Επιστροφή στο Αρχείο Κύριων Θεμάτων

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

cron