Οι αποδείξεις από τυχ. παιχνίδια θα συλλέγονται από το 2012;

Όλες οι ειδήσεις που χαρακτηρίζονται ως Κύρια Θέματα.
Άβαταρ μέλους
VolosbeTeam
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30.09.2011 8:03
Αν και δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου, οι πληροφορίες συγκλίνουν σε ένα σύστημα βιβλίου εσόδων εξόδων σε κάθε φορολογούμενο, όπου το ετήσιο εισόδημα του κάθε πολίτη θα πρέπει να δηλώνεται με παραστατικά δαπάνης ή με καταθέσεις,μετοχές, αγορά ακινήτων κτλ.
Με βάση αυτή τη μέθοδο σύλληψης της φοροδιαφυγής, οι αποδείξεις από τυχερά παιχνίδια θα προσμετρώνται στις ετήσιες συνολικές δαπάνες που θα πρέπει να αποδεικνύουμε ότι κάνουμε.
Παρέχοντας διευκρινίσεις για τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται για τις αποδείξεις και όπως προαναφέρθηκε θα ισχύσει για τις φορολογικές δηλώσεις του 2013, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν καταρχάς ότι «η νέα ρύθμιση για τις αποδείξεις, όπως θα ενταχθεί στο νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, θα λειτουργήσει ως μηχανισμός εξυγίανσης και δικαιοσύνης. Το αυθαίρετο αμάλγαμα ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα και σεναρίων γύρω από πιθανές ρυθμίσεις δεν έχει καμία σχέση με την απλότητα και την καθαρότητα των νέων κανόνων, που έχουν ως στόχο να σταματήσουν να επιβαρύνονται φορολογικά μόνον οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι».

Ακόμη εξηγούν ότι το διαθέσιμο εισόδημα και όχι το συνολικό προ φόρων εισόδημα θα λαμβάνεται υπόψη για το ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώνουν και να υποβάλουν στην εφορία οι φορολογούμενοι. Πρόκειται για το εισόδημα που προκύπτει αφού αφαιρεθεί ο φόρος εισοδήματος και κάποιο εύλογο ποσό για το οποίο δεν είναι δυνατή η συλλογή παραστατικών, λένε κύκλοι του υπουργείου.

Επαναλαμβάνεται ότι, όπως έκανε γνωστό με την ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, στις αποδείξεις που θα πρέπει να υποβάλλουν οι φορολογούμενοι και οι οποίες θα συνδέονται με το τμήμα του εισοδήματος που καταναλώνουν δεν θα περιλαμβάνονται μόνο αυτές που ισχύουν σήμερα για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος, αλλά και άλλες κατηγορίες δαπανών όπως οι λογαριασμοί ρεύματος και άλλων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, για φυσικό αέριο, οι δαπάνες για ενοίκια, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές υπηρεσίες, ταξίδια κά.

Το υπόλοιπο τμήμα του εισοδήματος που θα πρέπει να τεκμηριώσουν οι φορολογούμενοι θα είναι αυτό των αποταμιεύσεων τους. Δηλαδή θα πρέπει να δηλώνουν υποχρεωτικά πλέον με τη φορολογική τους δήλωση τις καταθέσεις τους στις τράπεζες, μετοχές, ακίνητα, ομόλογα και άλλους τίτλους που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του έτους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επιβάλετε ένα είδος βιβλίου εσόδων εξόδων για όλα εισοδήματα και για την ιδιωτική κατανάλωση και ο κάθε φορολογούμενος πρέπει να αποδεικνύει κάθε χρόνο που "πήγαν τα λεφτά" και σε διαφορετική περίπτωση για το εισόδημα που δεν θα έχει παραστατικά δαπάνης ή αποταμίευσης θα επιβάλλεται πρόστιμο-φόρος 10%.
Όπως είναι αντιληπτό, οι δαπάνες για τυχερά παιχνίδια δεν μπορούν από τη 1/1/2012 να μην λαμβάνονται υπ' όψη καθώς θα φορολογούνται με 10% και έτσι στο νέο φορολογικό Νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται η συλλογή αποδείξεων τυχερών παιχνιδιών.
Εννοείται ότι οι δαπάνες για τυχερά παιχνίδια που θα γίνονται με κάρτα δεν απαιτούν συλλογή έντυπων αποδείξεων.

Όπως έγινε γνωστό θα υπάρχει ένα μικρό περιθώριο ανοχής για δαπάνες χωρίς παραστατικά που το ύψος δεν θα υπερβαίνει το 5-10% του εισοδήματος των φορολογουμένων.
Απάντηση με παράθεση

Επιστροφή στο Αρχείο Κύριων Θεμάτων

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

cron