Περιοριστική κοινωνική πολιτική για τα τυχερά παιχνίδια,

Όλες οι ειδήσεις που χαρακτηρίζονται ως Τελευταία Νέα.
Άβαταρ μέλους
VolosbeTeam
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30.04.2015 19:17
ΥΠΟΙΚ: Επανεξέταση όλων των αδειών στην αγορά τυχερών παιγνίων

Περιοριστική κοινωνική πολιτική στον κλάδο των τυχερών παιγνίων εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, εισηγούμενος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον διορισμό του Αντώνη Στεργιώτη στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, ο οποίος και έλαβε θετική γνωμοδότηση.

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κοινωνική και οικονομική μελέτη των επιπτώσεων του τζόγου στην κοινωνία και αυτό πρέπει όλοι μαζί να συναινέσουμε στο να αλλάξει» σημείωσε. Όπως εξήγησε «αυτός ο χώρος είναι ιδιαίτερος. Η ιδέα ότι θα κερδίσω κάτι από το τίποτα δημιουργεί παθογένειες που μεταδίδονται στην κοινωνία» και έκανε λόγο για την ανάγκη επαναρύθμισης του κλάδου, ο οποίος -όπως είπε- σήμερα ρυθμίζεται αποσπασματικά, δηλαδή την σωστή αδειοδότηση του Διαδικτυακού Στοιχήματος και την ρύθμιση των VLT’s (παιχνιδομηχανών).

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε μάλιστα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα την ανάπτυξη των VLT’s επισημαίνοντας ταυτοχρόνως, πως πρέπει να υπάρξει ρυθμιστικό πλαίσιο τέτοιο που θα εμποδίζει, ώστε να εξελιχθούν οι παιχνιδομηχανές σε πληγή για τις γειτονιές.

«Η άποψη του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να ασκήσουμε περιοριστική κοινωνική πολιτική και να αποφύγουμε την έφεση της μεγιστοποίησης των εσόδων» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως είπε «τα έσοδα είναι σημαντικό να ρέουν, βασιζόμαστε σε κάποιο βαθμό σε αυτά, αλλά η ιδέα της μεγιστοποίησής τους έρχεται σε άμεση σύγκρουση με το κοινωνικό συμφέρον. Θα πρέπει να πατάξουμε την φοροδιαφυγή και την ασυδοσία των παρόχων και να προσέξουμε να περιορίσουμε την ζήτηση».

Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνει επανεξέταση όλων των αδειών, που έχουν δοθεί στις εταιρείες του κλάδου, δηλαδή: αν τηρήθηκαν τα όσα αναγράφονται στις άδειες, αν έγιναν οι επενδύσεις που είχαν δεσμευτεί να κάνουν, αν μπήκαν οι κανόνες, που ήταν συμβατικές υποχρεώσεις των αδειούχων, αν υπάρχει μέριμνα για τους παίχτες που έχουν εθιστεί. «Πρέπει επίσης να εξετάσουμε σοβαρά τα όρια στον δανεισμό τους και τον λόγο ιδίων προς ξένων κεφαλαίων» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών. Αναφερόμενος δε, στον χώρο του Διαδικτυακού Στοιχήματος, είπε ότι θυμίζει το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας. Όπως ενημέρωσε μάλιστα την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, στην χώρα μας υπάρχουν 24 επιχειρήσεις διαδικτυακού στοιχήματος που λειτουργούν ως off shore όχι με μόνιμη άδεια, αλλά με προσωρινές άδειες.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, αναφερόμενος στον σχεδιασμό της νέας στρατηγικής είπε ότι προτεραιότητές του είναι η κατεπείγουσα επανεξέταση του Κανονιστικού Πλαισίου των VLT’s, η προκήρυξη ενός διεθνούς διαγωνισμού για τη χορήγηση αδειών διαδικτυακών παιγνίων διαδικτυακών παιγνίων, αλλά και η επανεξέταση όλων των αδειών που έχουν χορηγηθεί στα καζίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: http://www.capital.gr/News.asp?id=2294164
Απάντηση με παράθεση

Επιστροφή στο Αρχείο Τελευταίων Νέων

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες

cron