ΟΠΑΠ: Ιούλιο ο διαγωνισμός για τα 18.500 VLTs

Όλες οι ειδήσεις που χαρακτηρίζονται ως Τελευταία Νέα.
Άβαταρ μέλους
VolosbeTeam
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22.05.2015 9:37
Στις αρχές του προσεχούς Ιουλίου, σύμφωνα με τον ισχύοντα σχεδιασμό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο ανοικτός διεθνής διαγωνισμός του ΟΠΑΠ για την εκμετάλλευση από ιδιώτες των 18.500 παιγνιομηχανημάτων που θα λειτουργήσουν στην ελληνική αγορά, πέραν των 16.500 VLTs που ο Οργανισμός θα αναπτύξει μέσω αυτόνομου δικτύου καταστημάτων (Gaming Halls).

Την περασμένη εβδομάδα εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δοθεί από τον Οργανισμό για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, με στόχο να διερευνηθεί το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες οι υποψήφιοι παραχωρησιούχοι θα συμμετείχαν στην ανάπτυξη των 18.500 VLTs.

Συγκεκριμένα, ζητούμενο ήταν να προσδιοριστεί το είδος των πληροφοριών που θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην επικείμενη προκήρυξη του ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού, ώστε να διασφαλισθεί ότι οι συμμετέχοντες στη διαδικασία θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν και να λειτουργήσουν τα VLTs που θα τους παραχωρηθούν αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν μπορούν επισήμως να επιβεβαιωθούν από τον Οργανισμό, καθώς η διοίκηση έχει υπογράψει σχετικές ρήτρες εμπιστευτικότητας, ενδιαφέρον για το project επέδειξαν, μεταξύ άλλων, ο όμιλος Βαρδινογιάννη, ο όμιλος Μελισσανίδη, η Intralot του ομίλου Κόκκαλη, η Infoquest του ομίλου Φέσσα, ο όμιλος Κοπελούζου, ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι όπως η Novomatic και η Inspired Gaming, καθώς και επενδυτικά και επιχειρηματικά σχήματα που σχετίζονται με την διεθνή αγορά τυχερών παιχνιδιών.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν μεταφράζεται αυτόματα και συμμετοχή ή σε κατάθεση οικονομικής προσφοράς, ωστόσο η υψηλή συμμετοχή και ενδιαφέρον αξιολογήθηκαν από τους επικεφαλής του ΟΠΑΠ ως θετικοί οιωνοί για την πορεία του επικείμενου διεθνούς διαγωνισμού που, όπως σημειώθηκε, αναμένεται να ξεκινήσει εν μέσω θέρους.

Το χρονοδιάγραμμα
Υπενθυμίζεται πως η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει αποκτήσει, έναντι τιμήματος 560 εκατ. ευρώ, την αποκλειστική 10ετούς διάρκειας άδεια για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα (VLTs) που θα λειτουργούν στην Ελλάδα. Όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, από το σύνολο των VLTs, τα 16.500 θα λειτουργήσουν σε αμιγείς χώρους από την ΟΠΑΠ και τα υπόλοιπα 18.500 θα τα εκμεταλλευθούν 4 έως 10 επιχειρηματικά σχήματα (παραχωρησιούχοι).

Τα πρώτα VLTs του ΟΠΑΠ αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Εκτιμάται ότι θα ανοίξουν σε μεγάλες πόλεις της χώρας περί τα 70 – 90 gaming halls, σε πρώτη φάση.

Από εκεί και πέρα, όπως ορίζει η σύμβαση παραχώρησης, οι παραχωρησιούχοι απαιτείται να θέσουν (επίσης σε αμιγείς χώρους) τα δικά τους VLTs σε πλήρη λειτουργία εντός 24 μηνών από την ημερομηνία παραχώρησης του δικαιώματος. Μετά την παρέλευση των 24 αυτών μηνών, ο αριθμός των παιγνιομηχανημάτων που παραχωρήθηκαν αλλά δεν τέθηκαν σε λειτουργία, μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς ζημιά για την ΟΠΑΠ, με τον Οργανισμό να δύναται, το αργότερο εντός ενός έτους από τη λήξη της προθεσμίας των 24 μηνών, να προχωρήσει στην εγκατάσταση και εκμετάλλευση των μη λειτουργούντων VLTs μέσω των πρακτορείων της ή να παραχωρήσει το δικαίωμα εγκατάστασης και εκμετάλλευσης τους σε τρίτους, ύστερα από προκήρυξη δημοσίου διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, οι όροι του οποίου εγκρίνονται από την ΕΕΕΠ.

Ο ΟΠΑΠ θα συνδέσει στο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα (βασισμένο πάνω στο σύστημα Intelligen της Gtech) τα 35.000 VLTs, τα οποία θα λειτουργούν, μεταξύ άλλων, με ατομική κάρτα παίκτη η οποία θα εκδίδεται από τον Οργανισμό.

Τα οφέλη από την ανάπτυξη των VLTs θα είναι πολλαπλά και για την ελληνική οικονομία, καθώς αναμένονται επιπλέον φορολογικά έσοδα για το κράτος (ήδη το 30% των μεικτών εσόδων θα καταλήγει στα δημόσια ταμεία συνεισφέροντας σημαντικά δημοσιονομικά έσοδα). Σημαντικά οφέλη θα προκύψουν και από την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις τις ΕΕΕΠ και διεθνείς μελέτες, στη χώρα μας λειτουργούν 80.000-100.000 παράνομες μηχανές διάφορων τύπων με ετήσιο τζίρο στα επίπεδα των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

http://www.capital.gr/epixeiriseis/3014 ... 8-500-vlts
Απάντηση με παράθεση

Επιστροφή στο Αρχείο Τελευταίων Νέων

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες

cron