Βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τα αποκλειστικά...

Όλες οι ειδήσεις που χαρακτηρίζονται ως Τελευταία Νέα.
Άβαταρ μέλους
VolosbeTeam
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27.05.2015 19:11
"Βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τα αποκλειστικά δικαιώματά μας"

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Σαφές μήνυμα για την αδειοδότηση των 24 στοιχηματικών εταιριών και τα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ στο online, έστειλε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ .Καμίλ Ζίγκλερ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων α' τριμήνου.

«Η θέση μας για τα αποκλειστικά δικαιώματα στο διαδίκτυο είναι γνωστή στην κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους αρμοδίους για τα δικαιώματά μας, προς πάσα κατεύθυνση. Έχουμε εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Δημόσιο ότι θα σεβαστεί τα αποκλειστικά δικαιώματα της ΟΠΑΠ στη βάση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ της ΟΠΑΠ και της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και της εθνικής νομοθεσίας. Η Ελληνική Δημοκρατία, σεβόμενη τα δικαιώματά μας, θα στείλει ένα σαφές θετικό μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές, και θα ενισχυθούν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στην προσέλκυση διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος».


Στη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του α' τριμήνου, η διοίκηση έκανε λόγο για ένα θετικό πρώτο τρίμηνο το οποίο επιτεύχθηκε σε ένα ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον. ¨Πετύχαμε ένα ακόμη ένα τρίμηνο συνεχιζόμενης ανάπτυξης, στόχος μας παραμένει να βελτιώνουμε και να εμπλουτίζουμε τα προσφερόμενα παιχνίδια”, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ κ. Καμίλ Ζίγκλερ.

Το live betting μπορεί να αποτελέσει πεδίο περαιτέρω ανάπτυξης για τον ΟΠΑΠ, ιδιαίτερα εάν υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με τους πράκτορες, ενώ το κουπόνι του παιχνιδιού Πάμε Στοίχημα θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται.

Υπάρχει περιθώριο για βελτίωση των παιχνιδιών και άρα καλύτερα αποτελέσματα για τον όμιλο. Αντίθετα, σε επίπεδο λειτουργικού κόστους, ο κ. Ζίγκλερ σημείωσε πως δεν υπάρχουν ακόμη μεγάλα περιθώρια για περιορισμό εξόδων. Ωστόσο, προσέθεσε πως κεντρικό σημείο της φιλοσοφίας του ομίλου συνεχίζει να αποτελεί το “μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, ξοδεύοντας λιγότερα”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Είμαστε έτοιμοι”

Αναφορικά με VLTs παραμένει σε τροχιά και όλα κινούνται βάσει του χρονοδιαγράμματος. Η διοίκηση επιβεβαίωσε ότι σε επιχειρησιακή βάση βρίσκεται σε θέση να θέσει σε λειτουργία το δίκτυο των gaming halls μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως είχε ανακοινωθεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμη ζητήματα που πρέπει να λυθούν σε επίπεδο πιστοποιήσεων και εγκρίσεων από τους αρμόδιους φορείς.

Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Ζίγκλερ αποτέλεσε πεδίο ερωτήσεων ερωτήσεις από τους αναλυτές, με τον επικεφαλής του ΟΠΑΠ να ξεκαθαρίζει πως ο Οργανισμός είναι καθ΄όλα έτοιμος για τη λειτουργία των VLTS, έχοντας παραλάβει ήδη περί τα 4.000 μηχανήματα τα οποία έχουν δοκιμαστεί, ενώ έχει βρεθεί και επαρκής αριθμός καταστημάτων. “Προχωράμε με πλήρεις ρυθμούς και κάνουμε το καλύτερο για να έχουμε τον αναμενόμενο αριθμό καταστημάτων έως το τέλος του έτους. Είναι ωστόσο απαιτητική η προσπάθεια να βρεθούν οι κατάλληλοι χλωροι λόγω των περιορισμών που υφίστανται από το ρυθμιστικό πλαίσιο”, σημείωσε ο κ. Ζίγκλερ.

Η διοίκηση τόνισε παράλληλα πως υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις και συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους για τα υπόλοιπα 18.500 παιγνιομηχανήματα. Υπάρχει σαφές ενδιαφέρον, πλην από τις συναντήσεις προκύπτει ότι υπάρχει ανησυχία των ενδιαφερόμενων για το οικονομικό περιβάλλον αλλά και για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και τους εποπτικούς περιορισμούς, τόνισε ο κ. Ζίγκλερ

Ερωτηθείς, τέλος, για την κατάσταση με το μεταβατικό πλαίσιο λειτουργίας των 24 εταιρειών στο online gaming, ο επικεφαλής του Οργανισμού κατέστησε σαφές πως στον ΟΠΑΠ υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη για την πρόθεση της κυβέρνησης να προασπίσει και να διασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα. “Κάτι τέτοιο”, σημείωσε με νόημα, “θα λειτουργήσει θετικά στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος και θα στείλει ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την προσέλκυση νέων επενδυτών στην ελληνική αγορά”, ενώ κατέληξε λέγοντας πως ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας με σημαντική συνεισφορά.

http://www.capital.gr/story/3018053/-be ... iomata-mas
Απάντηση με παράθεση

Επιστροφή στο Αρχείο Τελευταίων Νέων

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες

cron