Λουκέτο σε εκατοντάδες πρακτορεία φέρνει η αύξηση φόρου

Όλες οι ειδήσεις που χαρακτηρίζονται ως Τελευταία Νέα.
Άβαταρ μέλους
VolosbeTeam
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16.11.2015 14:30
Πράκτορες ΟΠΑΠ: Λουκέτο σε εκατοντάδες πρακτορεία φέρνει η αύξηση φόρου

Κρίσιμη συνάντηση με τον Τρ. Αλεξιάδη θα έχουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ. Στο επίκεντρο η πρόσθετη φορολόγηση στα τυχερά παιχνίδια. Οι πράκτορες προειδοποιούν ότι θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα στα κρατικά έσοδα και μπαράζ λουκέτων.
Πράκτορες ΟΠΑΠ: Λουκέτο σε εκατοντάδες πρακτορεία φέρνει η αύξηση φόρου - Βλέπουν Αλεξιάδη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων άφησε σήμερα η διοίκηση της ομοσπονδίας πρακτόρων ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -1,19% (ΠΟΕΠΠΠ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η διοίκηση της ομοσπονδίας τόνισε ότι όλα θα κριθούν από τη συνάντηση που θα έχει σήμερα το απόγευμα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Οι πράκτορες επισημαίνουν πως οι προσδοκίες του υπουργείου οικονομικών για σημαντικά έσοδα από την πρόσθετη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών δεν θα επιβεβαιωθούν.

Όπως είπαν οι πράκτορες, η επιβολή τέλους δεν θα επιφέρει τα αναμενόμενα έσοδα και εξέφρασαν την απορία αναφορικά με το γιατί η κυβέρνηση δεν στρέφεται στο κυνήγι κατά του παράνομου τζόγου. Εκτίμησαν ότι η επιβολή τέλους θα οδηγήσει σε μείωση του τζίρου, αφού δεν θα γίνεται «ανακύκλωση» στοιχήματος και εν τέλει θα έχει αποτέλεσμα να μπει λουκέτο σε έως και 1.000 πρακτορεία.

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή που είχε στείλει στα μέλη της η ΠΟΕΠΠΠ, υπογράμμιζε:

«Σας ενημερώνουμε ότι η τελική απόφαση της κυβέρνησης, στην αναζήτηση ισοδυνάμων, είναι η επιβολή φόρου σε όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -1,19% Α.Ε. Δυστυχώς συνάδελφοι, το Υπ. Οικ. και η κυβέρνηση, παρά τις έντονες αντιδράσεις του συνόλου των σωματείων πρακτόρων όλης της χώρας, τις πολύπλευρες επαφές της ΠΟΕΠΠΠ με κυβερνητικούς παράγοντες και το αρμόδιο Υπουργείο, προχώρησε σε μια παράλογη απόφαση που θα πλήξει τον κλάδο άμεσα.

Στείλαμε επιστολές και στοιχεία τόσο στο υπουργείο όσο και στους "θεσμούς" και τους εξηγήσαμε ότι μια τέτοια απόφαση όχι μόνο δεν θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που ελπίζουν, αλλά το συνολικό κέρδος για τα κρατικά ταμεία θα είναι μικρότερο από το ποσόν που εισπράττουν ήδη από τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών. Επίσης τους δηλώσαμε ότι η πλειοψηφία των πρακτορείων που είναι στο όριο και κάτω της βιωσιμότητας, κινδυνεύουν να κλείσουν».

«Δεν εισακουστήκαμε ούτε εμείς ούτε ο OΠΑΠ που είναι αρνητικός στην φορολόγηση, όπως επίσημα τοποθετήθηκε. Συνάδελφοι, μετά από αυτήν την αρνητική εξέλιξη, ο κλάδος πρέπει να ετοιμάζεται ν' αντιδράσει δυναμικά, γιατί αυτή η απόφαση, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις στήλες των παιχνιδιών και τις εισπράξεις μας. Ο κλάδος έχει δείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να καταφέρει πολλά και να ανατρέψει τέτοιες και παρόμοιες αποφάσεις που είναι βλαπτικές στη δουλειά μας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ψύχραιμοι, σε ετοιμότητα, για αποφάσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες ώρες και ημέρες. Τα σωματεία θα ενημερώνονται άμεσα για τις εξελίξεις, και παρακαλούνται τα Δ.Σ. να ενημερώνουν τα μέλη αντίστοιχα, ώστε όλοι οι πράκτορες να είναι έτοιμοι για όποιες ενέργειες αποφασιστούν. Να γνωρίζουν οι αποφασίζοντες ότι δεν θα πληρώσει ο κλάδος μας και αυτή τη φορά τα βάρη, για να τη γλιτώνουν κάποιοι άλλοι».

http://www.euro2day.gr/news/economy/art ... oreia.html
Απάντηση με παράθεση

Επιστροφή στο Αρχείο Τελευταίων Νέων

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 22 επισκέπτες